SecurityWorldMarket

22.04.2024

Smart building AI-markedet anslås å nå 6,48 milliarder dollar

Bilde med tillatelse fra Memoori

Forskningsselskapet Memoori har publisert en ny 2024-studie som utforsker den økende rollen kunstig intelligens har i markedet for kommersielle bygninger.

Denne nye forskningen bygger på Memooris 2021 Artificial Intelligence (AI) markedsanalyse og ser på fremgangen som har skjedd både i egenskapene til AI generelt og dets spesialiserte applikasjoner som muliggjør smartere, mer bærekraftige og mer responsive bygde miljøer. Det er den første i en todelt serie med rapporter, og den andre rapporten om AI-markedslandskapet publiseres senere i år.

Rapporten utforsker hvor vi er på reisen mot «virkelig kognitive bygninger». I følge Memoori går dagens kommersielle byggteknologi bort fra regelbasert analyse til AI-prediktive maskinlæringsmodeller, men adopsjonen forblir på beskjedne nivåer. Implementeringer i den virkelige verden forblir smale i omfang drevet av de mer velforståtte brukstilfellene rundt energioptimalisering, plassutnyttelse og sikkerhet.

Utfordringer som hindrer AI-adopsjon
Det finnes også ulike elementer som holder tilbake den utbredte bruken av AI. Utfordringer som hindrer utbredt AI-adopsjon spenner over teknisk integrasjon med eldre systemer, en generell mangel på nødvendige spesialistferdigheter og bredere utdanning, og en kultur innen kommersiell eiendom som er treg til å omfavne de nye prosessene som er avgjørende for å utnytte AI-løsninger effektivt.

På middels lang sikt tyder forskningen på at AI i markedet for kommersielle bygninger vil vokse med 25,5 % CAGR gjennom 2028 til 6,48 milliarder dollar, ettersom denne sektoren begynner å omfavne den nye teknologien og lukker gapet med mer AI-sentriske industrier.

Gjennom omfattende analyser har Memoori kartlagt en rekke distinkte AI-brukstilfeller som spenner over flere nøkkeldomener der løsninger aktivt utvikles og kommersialiseres for smarte bygg. Disse omfatter et mangfold av potensielle fordeler fra å drive bærekraft og energieffektivitet til sikkerhetsforbedringer og mer skreddersydde beboeropplevelser.

AI Kappløp
Forskningen finner også at milliarder av dollar blir investert av Big Tech i et såkalt "AI Kappløp". Dette driver frem rask innovasjon som vil være til nytte for alle bransjer. Forskning fra ARK Invest avslører for eksempel at kostnadene ved å trene dyplæringsmodeller synker 50 ganger raskere enn Moores lov.

I følge Memoori står næringsbyggindustrien på randen av betydelige fremskritt, drevet av AIs potensiale for å forbedre driftseffektiviteten, forbedre beboernes opplevelser og bidra til bærekraftsmål. Etter hvert som AI-teknologier blir mer tilgjengelige, må interessenter for kommersiell eiendom navigere i denne utviklingen strategisk for å utnytte AIs fulle potensial.



Leverandører
Tilbake til toppen